2017: Worldwide Gro-Wall System

Case Study Application: Gro-Wall 4.5 & Gro-Wall Slim Pro Location: Ostrava the Czech Republic Time: Sep 2017 Details: Vertical Gardens in the Show Room of Graseko s.r.o. The Atlantis vision is to create ecologically sustainable cities and communities, by integrating urban development with nature. By combining air, water, [...]

By |2018-08-16T11:01:33+00:00December 6th, 2017|Atlantis News, Vertical Gardens Green Walls|0 Comments

2017: RAAF Airport Upgrade

Case Study Application: Flo-Channel & Flo-Tank Location: William Town NSW Time: 2017 Details: Military AirBase Extension Runway This project is part of a $1.5 billion upgrade of RAAF Base William Town including a 600m extension of the runway and addition of extra taxiways and buildings. The project was [...]

2013: Silkstone State School Parking Bays

Case Study Application: 52mm Gravel Cell Location: Silkstone Qld Time: September 2013 Details: Parking Bays at the Silkstone Primary School At Silkstone State school Qld. a contentious issue arose. The school required car parking and a sealed one at that. But in the proposed car park was a [...]

By |2018-08-16T11:01:33+00:00December 5th, 2017|Atlantis News, Drainage Cell|0 Comments

2013: Residential Green Wall

Case Study Application: Gro-Wall 4 Location: Brisbane Time: March 2013 Details: Two Way Facing Vertical Garden Customer had a bench seat on a corner of his back verandah. It was decided to have an Atlantis® Gro-wall® vertical garden behind the bench seat. So a Gro-wall ® vertical garden [...]

By |2018-08-16T11:01:33+00:00December 5th, 2017|Atlantis News, Vertical Gardens Green Walls|0 Comments

2017: The Titans Training Center

Case Study Application: 52mm Facade Location: Parkwood Qld Time: August 2017 Details: Decorative and Practical Uses of the Facade 52mm After two years operating the football club out of a temporary home at the Burleigh Bears, the Gold Coast Titans moved into their new home, a purpose built [...]

By |2018-08-16T11:01:33+00:00December 5th, 2017|Atlantis News, Drainage Cell|0 Comments

2017: New Permeable Pathways for Observatory

Case Study Application: 52mm Gravel Cell Location: Observatory Hill Sydney Time: September 2017 Details: Replacement of the Pathways at the Sydney Observatory Positioned in the centre of Sydney, the Sydney Observatory offers not only a breathtaking view but an important history which has made it one of the [...]

By |2018-08-16T11:01:33+00:00December 4th, 2017|Atlantis News, Drainage Cell|0 Comments

2017: Summer Hill Flour Mill

Case Study Application: Atlantis® Flo-tank® Location: Summer Hill, New South Wales Time: April 2017 Details: 115 m3 Reuse Tank to Irrigate the Landscape Area The Flour Mill’s remarkable heritage and the original Mungo Scott Mill building will be retained. Brand new buildings will also stand alongside the historic [...]

2017: Parkwood Decorative Sunscreen

Case Study Application: Facade Location: Parkwood Qld Time: August 2017 Details: Decorative Use of the Facade 52mm In the medical precinct, you have access to Elemental – Hot Yoga, Chiropractor & Massage, All-Sports Physiotherapy, Q-Pilates & Q-Scan Radiology. It is the inclusiveness of the site that sets Parkwood [...]

By |2018-08-16T11:01:33+00:00December 4th, 2017|Atlantis News, Drainage Cell|0 Comments

2017: Macquarie University Car Park Turf Cell

Case Study Application: 52mm Turf Cell Location: North Ryde NSW Time: March 2017 Details: Macquarie University Permeable Overflow Car Park Established in 1964, Macquarie University began as a bold experiment in higher education. Built to break from traditions: to be distinctive, progressive, and to be transformational. Today its [...]

By |2018-08-16T11:01:33+00:00December 4th, 2017|Atlantis News, Drainage Cell|0 Comments

2007: Atlantis Smart Load & Cost Reduction Design

Case Study Application: Flo-Tanks Location: Greece Time: Oct 2007 Details: Void Fill for Three Planter Boxes Three metal garden beds were designed with two opposed sides in matching profiles of waves; two of which were placed beside the entrance of the building while the third was placed in [...]